Ile może kosztować montaż radia w ASO?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • pantol
    Elegance
    • 2004
    • 754

Ja nie wiem jak to robicie, że przy kupnie nowego auta płacicie za montaż dodatkowych rzeczy :?: :shock:
    Jarek "Vinci"

Komentarz

• t271828
      Elegance
      • 2008
      • 928

Zamieszczone przez pantol
      Ja nie wiem jak to robicie, że przy kupnie nowego auta płacicie za montaż dodatkowych rzeczy :?: :shock:
      Ja tez nie wiem - moze dostalem dobry rabat i nie chcialem sie juz wyklocac o pare zlotych ?

Komentarz

• satoot
        Rider
        • 2008
        • 525

Chcesz zasugerować, że ci, którzy dopłacili np. 50 złotych za montaż radia, albo 20 złotych za chlapacze, to bambaryły, bo nie umieją się targować?

To ja tobie zasugeruję coś zupełnie w drugą stronę:

Skoro ty za nic dodatkowego nie płacisz odbierając nowy samochód, to znaczy że nie wynegocjowałeś najniższej możliwej ceny, i to co masz (wydaje ci się) za darmo, to już opłaciłeś w cenie auta.
        Zmartwię cię jeszcze bardziej: może nawet jeszcze coś by ci dołożyli za darmo, tylko o to nie zapytałeś, a już dawno zapłaciłeś w cenie samochodu. Czyli przepłaciłeś.

Komentarz

• szkoda
          RS
          S_OCP Member
          • 2005
          • 22543

rozumiem, że to już po uzgodnieniu ceny ktoś przypomniał sobie o jakichś pierdołach typu chlapaki
          saport techniczny baj DGW
          była BKD+DSG '05 120kkm
          była BXE '08 190kkm
          no i nie ma :-)

Komentarz

• satoot
            Rider
            • 2008
            • 525

Zamieszczone przez szkoda
            rozumiem, że to już po uzgodnieniu ceny ktoś przypomniał sobie o jakichś pierdołach typu chlapaki
            Tak bywa najczęsciej. Ja na ten przykład:
            Uzgodniłem cenę, a na miejscu przypomniało mi się właśnie o chlapaczach.
            Miał być komplet z montażem za chyba 130, dostałem rabat do 90pln.
            I to nic wstydliwego zapłacić za coś domawianego na miejscu - a taki wydźwięk właśnie (jakby opłata jakaś ujmą na honorze była) ma wypowiedź pantola.

Komentarz

• pantol
              Elegance
              • 2004
              • 754

Zamieszczone przez satoot
              I to nic wstydliwego zapłacić za coś domawianego na miejscu - a taki wydźwięk właśnie (jakby opłata jakaś ujmą na honorze była) ma wypowiedź pantola.
              Ech .... no dobra dla mnie EOT bo widze, że kolega się strasznie uraził i juz nawet wie w jaki sposób kupiłem i ile zapłaciłem za auto ...
              Jarek "Vinci"

Komentarz

• satoot
                Rider
                • 2008
                • 525

Ech .... no dobra dla mnie EOT bo widze, że kolega się strasznie uraził i juz nawet wie w jaki sposób kupiłem i ile zapłaciłem za auto ...
                Nie uraziłem sie. Zwracam tylko uwagę na to, że takie sugestywne wypowiedzi mogą zostać tak odebrane, jak napisałem.

Komentarz

• ARobert
                  Rider
                  • 2008
                  • 254
                  • Octavia II (1Z3)
                  • BSE 1.6 MPI 102 KM

...logicznym jest że po auto nie idzie się do sklepu jak po bułki. Zazwyczaj uzgodnienia finansowe i inne formalności pomijając kwestię oczekiwania na dany model chwile trwają i jest czas na dozbrojenie auta w dodatki te wynegocjowane jak i te dokupione później. Zazwyczaj dodatki montuje serwis przygotowując auto i robiąc przegląd "0" a nie sprzedawca auta zwłaszcza w momencie gdy już wydaje auto i czasem zwyczajnie fizycznie nie ma możliwości żeby auto cofnąć do serwisu na montaż dodatków bo np. ma wszystkie stanowiska zajęte. Ja też pomyślałem sobie o chlapaczach za późno i jak poszedłem odebrać zapłacone i zarejestrowane auto to pozycja negocjacyjna była żadna i nawet montaż na miejscu dokupionych chlapaczy nie byłby możliwy "od ręki". Z drugiej strony patrząc to te chlapacze kupiłem u dilera oryginalne poprzez allegro za 70 a zamontowałem sam bo to banalna sprawa. Jest to tez jakaś nauczka, że jak się zamawia auto to trzeba się przygotować i zaakceptować fakt, że jak się zamówiło i zapłaciło to nie oczekujmy, że ot tak coś nam ktoś jeszcze dołoży kiedy zaczniemy marudzić.

Komentarz

Pracuję...